Teek op hond verwijderen met tekentang

Er zijn verschillende manieren om een teek te verwijderen, maar de beste manier is met een tekentang. Een goede tekentang is erg gemakkelijk te gebruiken. De tang bestaat meestal uit twee tandjes die een stukje uit elkaar staan. De tang schuift u achter de teek, met de twee tandjes aan weerzijden van de teek. Met een simpele draaiende, trekkende beweging verwijdert u de teek snel en gemakkelijk. Draag bij het verwijderen het liefst handschoenen. Ontsmet na verwijdering de huid met een ontsmettingsmiddel, zoals jodium.
Er bestaan ook tekentangen die de vorm van een happertje hebben die om de teek heen wordt gezet. Hoewel ook deze tangen de teek bij uw hond kunnen verwijderen, is het gebruiksgemak hier minder groot.

Andere manieren voor verwijderen teek hond

Er zijn meer manieren om een teek op uw hond te verwijderen. Dit zijn echter manieren die minder effectief zijn en soms zelfs gevaarlijk. Zo wordt er vaak gezegd dat een teek verwijderd kan worden met een fijne pincet. Dit is mogelijk, maar het risico is hier groter dat een deel van de teek achterblijft in de huid.

Teek verwijderen met alcohol

Ook wordt er soms aangeraden om de teek eerst te 'verdoven' met alcohol. Dit is echter zeer gevaarlijk, omdat de teek door de alcohol vaak de maaginhoud uitspuwt. Dit kan juist leiden tot een besmetting met een gevaarlijke bacterie of parasiet. Lees op onze tipspagina meer over wat u wel en vooral niet moet doen met een teek op uw hond of kat.